2008. február 29., péntek

Hétvégén gyerekek!

Bezony ám! Jönnek ma és vasárnapig lesznek. Kicsilány és Kislegény. Ebéd kész, remélem, maradt az ízlésük, mert ha nem, főzhetek mást és ehetem napokig amit megfőztem. :)
A kedvenc blogokat meglátogattam, elovastam, már ahol volt valami újdonság, mert a hétvégén nem fogok erre ráérni.
Kellemes hétvégét mindenkinek! (Nekem az lesz, tudom. Na, inkább remélem..., mert ugye ember tervez...)

2008. február 27., szerda

Napközben

Nem volt meglepetés, Apó meglátta a kész széket, elmosolyodott és közölte, hogy tudta, hogy nem fogom kibírni másnapig. Azt hiszem, Apókám ismer engem. :)
A porszívót ma kipróbáltam, élmény volt. :) Most egy darabig nem lesz gond a takarítás. (Amúgy nem a kedvenc elfoglaltságaim egyike, de olyan régóta vártam rá!) A régi már a pincében tölti jól megérdemelt nyugdíjas éveit. Nem dobjuk ki - mondta Apó - hátha még szükség lesz rá...(?)
Tegnap, ráadásként, jött ez a vidám kis virág is. Nevét nem tudom, azt sem tudom, hogy évelő, vagy nem, mindenesetre adtam neki vizet, azt gyorsan felszippantotta és most vidáman mosolyog az állványon.
Este a neten böngészgettem és ezt találtam:
PRIMULA
(részlet)

Melegben tönkre megy.

Az ideális hőmérséklet a primulák tartására 13-16°C között van. Alacsony hőmérsékleti igénye és magas fényigénye miatt is célszerű az ablakban tartani, különben nagyon hamar elpusztul. Sajnos ezt a primulatulajdonosok nem tudják, és csodálkoznak, ha növényük egy hét leforgása alatt tönkremegy. A déli fekvésű lakóhely ideális számára.

Az öntözés is kritikus pont a primula életében. Ha jól érzi magát, hónapokig is virágozhat. Ehhez hetente egyszer, szárazabb levegőjű lakásban kétszer öntözzük meg, de arra feltétlenül ügyeljünk, hogy a növény ne álljon vízben. Túlöntözés esetén a növény egyszerűen elrohad.

Székfoglaló

Összeszereltem. Nem bírtam ki reggelig. Apó alszik, én meg szép csöndben megcsináltam, lesz majd reggel csodálkozás!
Arra jó ez a lapraszerelt móka, hogy az ember szerelés közben látja, hogy mire is fog ülni. Ez egész biztos, hogy nem fog 20 évig kitartani. A támlát és az ülőkét csak a karfa és a szentlélek tartja össze. Ha a karfa, ami természetesen műanyag, és van egy olyan tulajdonsága, hogy idővel elfárad és eltörik, na, akkor a széknek is annyi. Szétesik és még örülhetek, ha majd épp nem ül rajta senki.
Túúúdom, káposztáskő. :) Ismeritek a mesét?
Hogy miért vettünk ilyet? Hosszú, de a lényeg, hogy aki hozta, prospektus alapján vásárolt. Mi kiválasztottuk, Ő szívességből megvette és hazaszállította. A prospektusban pedig nem volt karfátlan forgószék. Ilyen egyszerű.
A porszívót tényleg csak holnap rakom össze, nem hiszem, hogy örülnének a szomszédok az éjjeli porszívózásnak.

2008. február 26., kedd

De jó volt!

Tegnap lélekben és képekben Párizsban jártam! Nagyon kellemes délutánt töltöttem egy kávézóban, puncstorta nem volt, csak sok-sok szó oda és vissza. :) Gyorsan szaladt az idő, Apó telefonja figyelmeztetett, hogy múlik, mert én bizony nem vettem észre.
Az ilyen délutánokat nagggyon szeretem, kéne belőle sok!!!
Ja, és plázanéni voltam, merthogy ott volt a kávézó, de most ez sem zavart. :) Jó társaságban fel sem tűnik, hogy emberek jönnek mennek körülöttünk.
Ma este - talán - két új lakó érkezik hozzánk, egy forgószék, mert amin most ülök, annak az ülőkéje félbetört (elég kényelmetlen) és egy porszívó. A régi takarító legalább 100 éves, a hangja nagyobb, mint az ereje, és végre Apó is elhitte, hogy kell egy új. Legalább a porszívó bírja erővel, ha mi már nem is - na nem? Jöhet a tavaszi nagytakarítás!
Most viszont megyek mosni...

2008. február 24., vasárnap

Tavaszi rügyek

Nappal napsütés, meleg, pont mint márciusban!

Holdvilágos éjszaka

Katt a képre!

2008. február 22., péntek

Tavaszodik

Jaj jaj, de nagyon elfáradtam. Napok óta takarítgatunk, egyszerre nem sokat, mert egyikünk sem szeretne lerobbanni, de így még húsvétig sem leszünk készen! Mindegy, az igyekezet megvan, hogy nem megy úgy, mint hajdanán? Istenem, ez van.
Holnap jönnek a fiamék és megünnepeljük az összes ünnepet, merthogy olyan "sűrűn" járnak erre! :) vagy inkább :(
Elmentem az Auguszt cukrászdába és vettem egy szép marcipán tortát, hozzá mindent ami kell és egy kis sajtos hasét is, ez utóbbit magamnak, mert megérdemlem! :) Hogy ott micsoda finom illat volt! Udvarias, kedves kiszolgálás, finom sütemények..., döntöttem, ez a kedvenc cukrászdám! Puncstortát is láttam ;) Csak úgy mondom...
Később még elballagtam a Kaiser's-be is, hétvégi bevásárlás, na ez már sok volt. Hazafelé mint egy robot, csak raktam a lábaimat egymás elé és csak arra gondoltam, hogy bár már otthon lennék! Apó a piacról jött, de esküszöm, Ő jobban bírja a gyűrődést, pedig 20 évvel született előbb, mint én.
Kitört a tavasz, minden korán nyíló bokor, fa rügyezik. A levegőnek is tavasz illata van, de azt az igazi, tavaszi földszagot még nem éreztem. Ha nem lettem volna olyan rozoga, sétáltam volna egy jó nagyot, de ami késik, az nem múlik. Egyik nap majd csak úgy, vásárlás nélkül, én és a fotómasinám bejárjuk a környéket. Meglessük a bimbókat.

2008. február 20., szerda

Grrr!

Nem tudom megközelíteni a freeblogos ismerőseimet, sőt, a saját blogomat (free, ami no free?) sem tudom megnézni! Mi történt??? Más is így van vele?
Most megpróbálom IE-ből megközelíteni. Talán a tűzróka nem tetszik neki...

IE alatt sem sikerült. Thinking

2008. február 12., kedd

Helyettem kisvirág :)

Minden rendben, létezem, csak annyi más van mostanság és valahogy nincs is írhatnékom...

2008. február 6., szerda

Meggyüttem!

Végre, újra itt. Nagyon csúnya, gonosz nátha volt ez kérem szépen. Volt egy olyan nap, amikor szinte szünet nélkül tüsszentgettem, az ellenségemnek sem kívánom. Még kicsit köhincsélek, néha jön egy hapci, de láz nincs.
Közben egyik nap Apó gyönyörű kocsonyahúst vett, azt meg kellett főzni. Most hűlnek és remélhetőleg meg is dermednek, bár elég meleg van. Ha másképp nem megy, mennek a hűtőbe, aztán cidrizhetnek ott! :)
Gyermekek és betegség miatt kimaradt mosást is pótolni kellett és már vár a következő adag. Apó is bejelentette igényét egy jó kis palacsintára, szóval nem unatkozom, sőt!
Néha benéztem ide, de bevallom, olyan is volt, hogy be sem kapcsoltam a gépet. Mondom, hogy beteg voltam! ;)

2008. február 1., péntek

Dáthás vagyok!

De nagyon!!!
Eleinte azért nem jöttem, mert nálunk vendégeskedett Kislegény, majd jött a telefon, hogy gyerekcsere lesz, mert Kicsilány beteg. Nem volt veszélyes, nem influenza, csak egy egyszerű felső-légúti fertőzés. Viszonylag hamar lezajlott, de közben átragadt rám. Tegnap nagyon cudarul éreztem magam, hőemelkedés, fejfájás, torokkaparás. Nnna, mára kijött rajtam a nátha. Most jobban érzem magam, de egyfolytában tüsszentgetek és fogy a zsebkendő rendesen.
Most körülnézek kicsit...
Majd, ha már nem kell 2 percenként kifújni az orrom, jövök.

13:53
Nagyon beteg lehetek, most fedeztem fel, hogy ma még nem ittam kávét!!! :)