2008. május 27., kedd

Ez meg az

A jövő héten (23. hét) szombaton, 21 órakor az m2 leadja a Sörgyári capriccio-t! Aki szereti Bohumil Hrabalt, az írót és Jirí Menzelt, a rendezőt, nézze meg, mert érdemes. Én láttam már párszor, a könyvet is többször elolvastam, de ki nem hagyom most sem, az biztos! Ez a könyv nálam benne van a legjobb tízben. Pepin bácsi a kedvencem. :)))

Tegnap lementem a Városba, nézelődtem kicsit a boltokban. Vettem két blúzt, de nagyon nehezen. Mostanság a rövid blúzok és pólók a divatosak, ezért nem is gyártanak mást, az üzletek tele vannak velük. A hosszabbakra úgy kell vadászni, de végül sikerült. Cipőre már nem futotta az időmből, mennem kellett a gyerekekhez esti ügyeletbe, mert Mamikának egy nagyon fontos szülői értekezleten kellett megjelennie.

Megismertem a hörcsögöt, nagyon aranyos kis csöppség! (Ezen a képen nem ő van, ezt a neten találtam, de nagyon hasonlít erre.) Fényképezni nem lehet, mert nappal alszik a házikójában, este jön csak elő, de akkor meg a vakutól frászt kapna szegény. Olyan összkomfortos kalickája van, hogy én csak néztem! Van benne házikó, mókuskerék, etető, itató, felülről belóg egy kálciummal dúsított, rúdba préselt, magokból álló valami és még futtató is van, amiről a párizsi Pompidou központ jutott az eszembe, mert egy kalitkán kívül levő átlátszó, műanyag cső, pont olyan, mint amilyenben én suhantam felfelé a Pompidou központ oldalán. :))
Hipp-hopp elszaladt az idő, elég későn értem haza. El is fáradtam, de aludni...? - azt nem! Megint hajnalig kukorékoltam, aztán mikor már világosodott, csináltam pár képet a Városról. Megállapítottam, hogy sokkal egyszerűbb hajnalban fotózni, mint éjszaka. Közben megírtam egy emilkét is, bevittem a gépbe a képeket és így kb. 5 órakor már ágyba is kerültem, viszont akkor úgy elaludtam, mint akit leütöttek.
Jó, hogy nem ma van ez a program, mert ebben a melegben nem tudom, mit csinálnék... Mondjuk, tegnap sem volt hűvös, de ki lehetett bírni és én nem tudom, hogy mi történt az emberekkel, de mindenhol nagyon kedvesek voltak velem! Elég baj, hogy ez feltűnik, ennek kéne a természetesnek lennie.

Hajnalodik...

Az a sok lámpa a Déli pályaudvar. (Katt!)

2008. május 25., vasárnap

Alakulgat...

...mint az a bizonyos gyerek a prés alatt. (Katt!)

Ezen a képen, ha nem is közelről, de három gyíkocska látható!

2008. május 23., péntek

Kerti virágok...

Elmúlt a bamba korszak! - majd visszajön, mert az olyan ám. :) Korábban lefeküdtem, el is aludtam hamar. Valahogy az időjárással sem volt semmi bajom. Tényleg, igazán jó napom volt, nagyon aktív voltam, ennek köszönhetően most képlavina következik.

2008. május 22., csütörtök

Este van, este van...

Üsse kő, ma lefekszem még hajnal előtt!
Jövő héten olyan hőség lesz (nem én találtam ki!), hogy hozzá kell szoknom a korábbi tentebabához, mert csak reggel fogok az utcára kimenni, akkor még elviselhető a meleg. Ahhoz meg, ugyebár, korán kell kelni, vagy eleve le sem kell feküdni. Apónak elmondtam a tervemet, javasolta, hogy próbáljam ki a módszert, hogy egyáltalán nem kell aludni..., minek az? :)))
Ő nagyon szeret és tud is aludni, én nem. Én csak álmodni szeretek, álmomban valóságként élhetek meg olyan dolgokat, amikre ébren soha nem lenne lehetőségem.

Na ugye, milyen ügyesek vagyunk! Tavasszal is tudunk őszi leveleket produkálni. :) Ma láttam a gyíkunkat is, de mire előkaptam a masinám, hát nem elbújt?! De elkapom, nem ússza meg az idei évet sem sztárfotó nélkül.

Ez van ma

Reggel egy telefon a lányomtól.
Kicsilány tegnap megérkezett az osztálykirándulásról, állítólag minden gyermek szép tiszta volt, kivéve a mi lányunkat, aki hót koszosan szállt ki a buszból. Ezt a tulajdonságát a nagybátyjától örökölhette, a fiam volt ilyen, este lefektettem tisztán, reggel koszosan ébredt! :) A gyerekek csodákra képesek ! :))) Az is igaz, hogy nem hagy ki semmit, mindenre kíváncsi, mindenben 100%-ig benne van.
Örült nagyon a hörcsögnek, a nagy örömben nem vigyáztak eléggé és a hörcsög a hűtőgép alá futott, ráadásul nem is óhajtott onnan kijönni. Mamikának el kellett húznia a nagy böhöm frizsidert, hogy a kis jószág újra a helyére kerüljön. Nem is kell oda macska! - így sem fognak unatkozni, ahogy elnézem...
Megbeszéltük Kislegény közelgő születésnapjának részleteit, majd érzékeny búcsú után elvonultam a fürdőszobába készülődni.
Délben ebéd.
Jelenleg hátam mögött teniszközvetítés megy a tv-ben, Apó szunyókál (már volt a piacon), én az előbb ittam egy jó erős kávét és várom az ébredést. Már három napja! :)
(Borka! Szedd össze magad, mert így nem leszünk jóban, ha ezt folytatod, akkor: IRGUM-BURGUM!!!)
Hogy délután mi lesz? Nézelődöm kicsit a neten, aztán majd meglátjuk.
Az este még messze van.

2008. május 21., szerda

Nem az én napom

Fáj a fejem, álmos vagyok, nyűgös vagyok, semmihez sincs kedvem... Utálom, amikor ilyen vagyok! Az viszont jó, hogy a torkom már nem fáj.
Gőzölög a föld, magas a páratartalom és én még rátettem egy lapáttal, itt száradnak a szobában a frissen mosott ruhák.
Holnap azért biztos jobb lesz, mert miért ne?! Fő a bizalom...

2008. május 20., kedd

Családom és egyéb állatfajták?

Lányomék családja egy aranyos dzsungi törpehörcsöggel bővült. Hogy aranyos, azt elmesélésből tudom, mert én még nem láttam, sőt, Kicsilánynak is meglepetés lesz, mert ő most éppen "Tápióakárhol", egy tanyán osztálykirándul. Kislegény választotta ki, de természetesen közösen fogják gondozni. A hírek szerint valamikor egy cica is érkezik hozzájuk, legalább senki nem fog unatkozni! :)
Délután nem volt tv-nézés, helyette a hörcsög életét tanulmányozta Kislegény. Hétfőn nekem is bemutatják őkelmét, akkor megyek hozzájuk és majd nagyon meg fogok lepődni, mert Mamika titokban mondta el, hogy mire számítsak náluk. ;-)
A másik hír, hogy Kislegény elballagott az óvodából, ősszel már iskolába fog járni. El sem hiszem!

2008. május 18., vasárnap

Eső után

A tűzliliom levelei. Az esőcseppeknek sem lehet ellenállni!

Éjfél előtt

Állandóan kísérletezem az éjszakai látkép megörökítésével, de még mindig nem sikerül visszaadni azt amit én látok. (Katt a képre, mert úgy azért szebb!)

2008. május 15., csütörtök

Az ég kékje

A téma nem csak a földön hever! :)

2008. május 14., szerda

Friss

Jön a vihar! Már dörög és sötétedik az ég, gyülekeznek a felhők. Májusi eső aranyat ér..., de ne tartson sokáig, ha kérhetem.

2008. május 13., kedd

Gyerekek

Délelőtti sakkparti, Kicsilány még pizsamában
Merre menjünk?
Kislegény és a labda
Képek a hétvégéről, de volt más program is, például a kertünk végében van egy "dzsungel", a bokrok között Nagyapó vágott utat "machete" késsel, lehetett bujkálni a sűrű bozótban. :)
Este nagy beszélgetések és hangos jókedv, miközben Nagyapó már az igazak álmát aludta, mert ő bizony elfáradt. Másnap a gyerekek is úgy aludtak, mint a bunda!
Elfogyott a milánói és a krumplifőzelék is. :)

Pongrác, Szervác, Bonifác

Mint a régi Ki mit tud?-ban, helyet cseréltek Sándor, József, Benedekkel! Jobban mondva, nem helyet, mert a naptárban maradtak ott, ahol mindig is voltak, csupán szerepet cseréltek. Pongrácék alaposan befűtenek nekünk, míg Sándorék fagyos szentek módjára viselkedtek tavasszal! Nem is felejtem el nekik! :)
Ebben az évben megmutatták, hogy ők nem unalmasak, mert lám, ezt is tudják. Mostanság elég gyakran érik meglepetések az ember gyerekét és nem csak forró-fagyos témában...

2008. május 11., vasárnap

Itt vannak a gyerekek

Ilyen csendélet van nálunk. (Nem rossz, sőt...!) :)

2008. május 9., péntek

Már világosodott...

...amikor végre elálmosodtam. A madarak akkor ébredeztek, egy macska a kertből épp akkor jött haza. A vén csavargó! Vajon merre járt? :)

Most látom, hogy szinte percre pontosan 1 óra telt el az utolsó bejelentkezésem óta. Tisztára Láng Vince! - de mégsem, neki soha nem sikerült, csak ígérgette: "Egy óra múlva itt vagyok!"

Nem értem...

Nagyon lelassult a blogspot! Szinte használhatatlan. Karbantartás van, vagy mi a szösz? Másoknál is ilyen, vagy csak az enyém lett ilyen "fontolva haladó"? Csak nem az SP3 ártott meg neki?! Tegnap telepítettem, akkor nem volt semmi gond.
Később még visszanézek, de most eltávozom innen.

Sztevanovity Dusán - Presser Gábor:

NINCS MÁS

Nincs más
Csak az óra hangja, a nehezen induló nap
Nincs más
Mint az első gondolat a behunyt pillák alatt
Nincs más
Oly mindegy, hol vagy, mennyi vagy
A neved, a számlád mennyit ér
És hová is születtél

Nincs más
Csak egy csésze kávé, s egy kinőtt város, mely vár
Nincs más
Csak egy part a képen, s hogy utazni kéne már
Nincs más, csak az a néhány vágyódás
A kételyek, a lassú áradás
Hogy elúszik az, ami más

Ugye, volt már úgy veled
Hogy a térkép elveszett
Ugye, volt már úgy veled
Hogy nagyon fájt a hegymenet
S egy régi dal helyre tett

Nincs más
Csak a Karácsony este, és aztán a száraz fenyők
Nincs más
Csak a könyv a polcon, s a remény, hogy lesz rá időd
Nincs más
Csak amit másképp gondoltál
Egy ügyetlen mondat a búcsúnál
Mi folyton visszajár

Ugye volt már úgy veled
Hogy a térkép elveszett
Ugye volt már úgy veled
Hogy nagyon fájt a hegymenet
S egy régi dal helyre tett

2008. május 7., szerda

Tűzliliom

Lámpafényben

Nappalok...

Mai felhők
Tegnap délután

Átalakulás?

Ha minden így megy tovább, szép lassan átalakulok fotós bloggá!
Ma délelőtt legalább 2 órát traccsoltam Apóval, gyakran előfordul, nem tartozunk a "két szót sem szólunk egymáshoz" stílusú házaspárok közé. Szerencsések vagyunk, hogy még ennyi év után is van mondanivalónk egymásnak, és az nem csak a családi ügyeket érinti, hanem a világ dolgait is. Apókám, bár nem fiatal, nyitott mindenre, még a költészet iránti rajongásomat is megértéssel fogadja, meghallgatja, vagy elolvassa az épp felfedezett verset, megbeszéljük. Nem mindig találkozik a véleményünk, de épp az a jó, van min vitázni. A politika is ilyen terület. Azért van amiben tökéletesen egyetértünk, például mindketten elmondhatatlanul szeretjük az unokákat! :) Más is van persze, az élet főbb dolgaiban nagyon is egy húron pendülünk.
Később a lányom hívott, most nem beszéltünk sokat, mert nekem ebédet is kell Apónak adni, nem elég a szellemi táplálék! Amikor este telefonál egyszem lányom (van egyszem fiam is, de ő nem arról híres, hogy telefonálgat!), na akkor jó esély van rá, hogy akár 3 órán keresztül is folyik a társalgás.
Ezek után mit írjak a blogba? Mindent kibeszélek, megbeszélek, ide nem sok marad..., a fényképek és nagy ritkán valami, amit még nem mondtam el.

2008. május 5., hétfő

Anyák Napja volt

Az úgy kezdődött, hogy lent a kapuban váratlanul ott állt a két kis szöszi! Ott nevettek ránk az üvegen keresztül, minket vártak.
Aznap reggel Kicsilány készítette el Mamikának a reggelit és tálcán vitte be neki az ágyba: kávét és sajtos-uborkás szendvicset.
Később egyedül ment el virágot venni – a virágos a házuk előtt van, úgyhogy nem volt veszélyes, de ez volt az első önálló vásárlása.
Feldíszítették a lakást, ahogy azt Mamikától látták, felköszöntötték Anyák Napja és a születésnapja alkalmából, átadták az ajándékaikat.
Ezek után érkeztünk meg mi és fogadtak bennünket - ahogy azt már írtam.
Sikere volt a tortának, az érdem most nem az enyém, mindenkinek ízlett, csak a marcipán figurákkal akadt némi gond.
A Mamikának vitt marcipánrózsa Kicsilányhoz, Kicsilánynak szánt kiskacsa Kislegényhez és a Kislegénynek vásárolt bohóc Mamikához vándorolt.
Jött az élménybeszámoló: érdekes volt a repülés - képzeld, Nagyi, egyszer még egy felhőbe is belerepültünk!
Látták a Kárpátokat, kocsival elvitték őket, megnézték a havas csúcsokat, csak épp nem az erdélyi oldalon, hanem a másikon.
Nagyon fáradtan jöttek haza, a három napot szinte végig utazással töltötték, aludni sem aludtak sokat.
Itthon minden a helyére került, már Kislegény szíve sem fáj, merthogy fájt neki... - ő mondta így. A távolság kissé megviselte.
Nagyon jókat játszottunk és nagyokat nevettünk, csak úgy zengett a ház! Végül azzal búcsúztunk, hogy szombaton jönnek hozzánk és nálunk lesznek egész hétvégén.
A rendelés: milánói makaróni spagettiből, krumplifőzelék virslivel és sok-sok sült szalonna!

Nem gyöngyvirág, de szép

Tegnap kaptam, cserepes és mint mindig, most sem tudom, hogy hogyan kell gondozni. A nevét is csak sejtem... Ez az én formám. :)

2008. május 3., szombat

Készülünk a holnapra

A torta már itthon várja a holnapot. Húúú, de melegem volt a városban, pedig csak egy pulcsiban mentem, persze, farmernadrág is volt rajtam. :) Vettem sajtos hasét, maradtam annál, és a gyerekeknek 1-1 marcipán figurát, kiskacsát (nem volt kutya) Kicsilánynak, Kislegény meg kap egy bohócot. Holnap friss virágot veszünk útközben. Ajándékok rendben, már csak menni kell.
Nagyon kíváncsi vagyok, mit fognak mesélni a gyerekek? Most éppen Bukarestben vannak, meglátogatták Apa unokatestvérét. Repülővel mentek, vajon tetszett nekik? Mamika felhívta a figyelmüket, hogy szép időben, ha kinéznek az ablakon, láthatják a Kárpátokat. Azt még felülről is érdemes megnézni, olyan lélegzetelállítóan szép! - lányom szavai. Nekem az Alpokhoz volt szerencsém így fentről, tiszta volt az ég, gyönyörűen látszott minden és nagyon félelmetes érzés volt. Amerre csak néztem, mindenütt hegyek és hegyek, jó sokáig repült a gép felettük.
Bukarestben sem voltam még, csak hallottam, hogy sajnos alig maradt a régi városból valami. Három nap alatt túl sok mindent nem is lehet megnézni, de azért csak elvitték őket valahova... Na, holnap majd kiderül.

2008. május 2., péntek

Holnapi teendő:

El kell mennem az Auguszt cukrászdába. :) Szívesen megyek, nem panaszként mondom. Tortát veszek, marcipánost, és ha már ott vagyok, veszek egy kevéske sajtos hasét is, vagy majd meglátom... Annyi finomság közül csak kiválasztok valami finom sós süteményt!
Vasárnap megyünk a lányomat köszönteni, neki lesz a torta, mert az nem lehet, hogy pont ő ne kapjon Auguszt-tortát!
Nem tudom, mivel nem éltem még a boldog békeidőkben, de ilyennek képzelek el egy igazi, békebeli cukrászdát! Az én gyerekkoromban is voltak híres cukrászdák, Anyukámmal be-benéztünk némelyikbe és ettünk is finom süteményeket, de az más volt. Ennek a csöpp kis helynek varázsa van, nem tudom másképp meghatározni. És az a finom illat...!

Gyöngyvirág...

...amit Vackor küldött, nem is olyan messziről. Egyedi forma és dizájn! :) Pedig Vackor most nincs valami jó formában, mégis gondolt rám. Mit mondhatnék? Nagyon köszönöm! :)

Kőbányai füst

Textilraktár égett több órán át.

Hosszú hétvége

Roll
Ezen a hétvégén igazán gyöngyvirágos jókedvem van! :) Akinek ilyen kedves és figyelmes olvasgatói vannak, az nem is lehet szomorú! Köszönöm nektek!!!
Hello

Gyöngyvirág...

...amit Sasótól kaptam, szintén messziről. Meglepetés-virág, nagyon örülök neki. :) Köszönöm.

2008. május 1., csütörtök

Gyöngyvirág...

...amit Rhumel küldött messziről és én érzem az illatát is, nagyon kellemes! :)
Ebben a csokorban levelek is vannak, Apukám azt elfelejtett szedni. :)