2009. április 28., kedd

Talán homályos, de mégis magyarázat arra,

hogy miért jövök mostanság ritkábban.
Zsúfoltság van itt nálunk... Nem emberek zsúfolódtak össze a lakásban, hanem a naptárban a teendők és a fejekben a gondolatok. Jó és rossz - sajnos valamivel több a rossz -, de birkózunk vele és nem kétséges, hogy legyőzzük! Ebben akarok hinni!
Remélem, fentről is jön segítség, mert ahol a szükség ugyebár...
Van az úgy, hogy összejönnek a dolgok.

2009. április 25., szombat

DVD és Hyppolit meg a többiek...

Most, hogy van nekem ez a csudamasinám, dvd-t is nézhetek. Elsőnek megvettem a Hyppolit, a lakáj című, számomra "nagyon fontos" alapművet. Egyik délután elnevetgéltem rajta, és ismét megállapítottam, hogy ezt nem lehet megunni!
Mellékesen azt is megtudtam, hogy a mondás: Ne sajnáld a lovat, annak az a szakmája! - ebben a filmben van, még az elején mondja Kabos Gyula. Én ugyan szoktam ezt néha mondani, de az eredetét nem tudtam. Nnna, most már ezt is tudom. Mondta is a lányom, hogy: Na ugye, mégis jó az a dvd! :)
Eddig tiltakoztam, hogy minek az nekem, nem szeretek én egy filmet sokszor megnézni, de most felbuzdulva Hyppolit sikerén, úgy döntöttem, megveszem az Egy szoknya, egy nadrág-ot is. Természetesen az eredetit, a régit..., Latabár Kálmánnal! Ahogy abban a filmben tangózik...! Talán még Jack Lemmon sem csinálja jobban a Van aki forrón szereti-ben! :) Hoppá, azt is meg kell venni, meg a Kaktusz virágát Ingrid Bergmannal és Walter Matthauval..., meg a Napsugárfiúkat is és..., nem sorolom tovább, de már látom, hogy hosszú lesz a lista.
Már csak azt nem tudom, hogy hova fogom rakni az újabb szerzeményeket, mert hely az nincs!

2009. április 23., csütörtök

Ha szépet akartok látni...

...érdemes rákattintani erre! Budapesti éjszakai panoráma. Emilkében kaptam, Emigy küldte, én pedig beraktam ide. :) Lehet gyönyörködni!

2009. április 18., szombat

Tavaszi szépségek

Mindkettőt Sasó küldte, ugye milyen szépek? Köszönet érte! :))

A szomszéd kertje mindig zöldebb és az orgonája lilább! :)

Duna-parti naplemente

Ezt a hármat én követtem el. :)

2009. április 14., kedd

Mennydörgés, villámlás, zuhany, szivárvány

Mindez röpke félóra alatt!

(Változatlanul bizonytalan vagyok a képek kinézetét illetően. Itt nálam elég jól néznek ki, de lehet, hogy máshol sötétnek, vagy túl élesnek látszanak, fogalmam sincs... Ez most már mindig így lesz?! )

2009. április 12., vasárnap

Húsvét

Nagyon szép, napsütéses, boldog Húsvéti Ünnepet kívánok!

2009. április 10., péntek

Giovanni Battista Pergolesi

STABAT MATER

2009. április 7., kedd

Ez meg az

Uff, minden összejött! Húsvét és minden vonzata, az új gép és minden vonzata, vendégek és minden vonzatuk. :) Mostanában nem unatkozom, bár máskor sem szoktam, de kivéve a gépet, minden olyan kötelező jellegű és az én szabad lelkemnek ez nem esik túl jól!
Ide is ritkán jutok el és elnézést is kérek mindenkitől, ha mostanában nem vagyok, ígérem az ünnep után visszatérek a régi kerékvágásba! A kedves verseimmel is elmaradtam... :(
Kinyílt az első virága a liliomnak! Nem olyan nagy, mint a tavalyi, de nekem nagyon tetszik. :)
Bajban vagyok a képekkel. Fogalmam sincs, hogy más gépeken hogyan fognak mutatni, mert itt nálam egészen más színekben pompáznak, mint a régi monitoromon, ráadásul fentről lefelé világosodik és hol egészen sötétnek látom, ha egyenesre állítom a kijelzőt (képernyő), akkor meg tök világos. Egyébként nagyon jó kis book ez a note, egészen megszerettem! :)
Azért megmutatom a virágomat, aztán vagy látjátok, vagy nem. :)