2011. március 28., hétfő

Elméláztam...

Egy mai hír: Liszt Ferenc Égi Udvara vár minket.
Régen meg a Vörösmarty Cukrászdában kávézgattunk...
Elnevezések...

2011. március 20., vasárnap

József Attila:

KÉT HEXAMETER

Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.
 
A választás lehetősége mindenkinek megadatik, a vége mindkét változatnak ugyanaz. A közben történtekért egyszer felelnünk kell és naponta, talán többször is, tükörbe kell néznünk. Csak egyet ne felejtsünk el, döntéseink mások életét is befolyásolják, bár, ahogy nézem, ez nem mindenkit érdekel...

2011. március 13., vasárnap

Mit is csinálok mostanában?

Olvasom, hallgatom a híreket. Tudom, hogy ártalmas, hogy néha úgy érzem, menten megüt a guta, de mégsem tudok leszokni róla. Ez valami mazochizmus lehet nálam.
Varrok. Kézzel. Van egy nagyon jó táskagépem, de mire előkotrom, helyet csinálok neki, azalatt egész jól haladok a kézi gépöltéssel. :) Nem is beszélve a rumliról és az orsózásról - azt nagyon utálom -, a sok kis cérnaszálról, stb., stb. Fotelokra készül huzat, egész jól haladok, az egyik már kész is van, a másik meg kiszabva várja, hogy "fércmű" legyen belőle. Mikor időm és kedvem engedi csak előkapom és csak annyit varrok, amennyi épp jólesik. Utána összehajtogatom az anyagot, tű, cérna, olló, gyűszű megy vissza a varrós dobozba, kidobom azt a kevéske cérnát ami összejött, a felesleges hulladékot és már rend is van! Közben zenét hallgatok, vagy gondolkozom, esetleg Apóval beszélgetek.
Főzőcskézek, olykor takarítani is kell, nézegetek kifelé az ablakon, várom a szebb tavaszt... Amikor kicsit kisüt a nap, "elszaladok" vásárolni - ez azért túlzás, mert szaladgálni már rég nem tudok, inkább mondjuk, hogy elbattyogok. Olyankor előkerül a fotómasina is, de napsütés ide, napsütés oda, a képek alapszíne bizony szürke. Haj-haj, de egészséges dolog szmogban sétálgatni...!
Olvasgatok, néha tévét is nézek, csak sajnos a legkedvesebbet, a BBC Entertainment tévé műsorát már nem láthatom, a szolgáltató kivette a választékból és helyette egy gagyi mjuzik csatorna látható. :( Minket meg kötelez a hűség, legalább még 1 évig itt kell maradnunk, mert kb. 50 ezer forintot kéne fizetnünk, ha most kiszállnánk. Szerződésszegés nem történt, mert a Szolgáltató minden lehetséges helyen feltüntette, hogy a csatornaváltoztatás jogát fenntartja. Nem baj, kibírjuk, de 1 év elteltével úgy elmegyünk, mintha soha nem is lettünk volna ott!
Csöndesen telnek a napok, esténként png típusú, átlátszó hátterű képekkel növelem a gyűjteményem, már egész szép számú képpel rendelkezem, mindenféle témában. Ez is türelemjáték, valahogy az ilyen aprólékos dolgok (mint a kézzel varrás is) megnyugtatnak. Aztán, majd ha tényleg szép lesz az idő és csivitelnek majd a madarak, rügyeznek a fák, a bokrok és sorra nyílnak a tavasz virágai, akkor sétálni fogok és az lesz az igazi!
Erről jut eszembe, talán másfél, két éve kaptam egy cserép orchideát, eddig nem csinált semmit, én legalábbis azt hittem, de tévedtem, készült a virágzásra és most itt a kép. Kicsi virág, de nekünk nyílt ki. :)
Íme!
Ja, hogy el ne felejtsem! - az unokák változatlanul egészségesek, szépek és okosak! :))) A gyerekeim is! :)))